logo-stichting-pensioenfonds-met-tab-recht
 

René Jongsma - voorzitter

Benoemd namens de werknemers

Ik ben René Jongsma en werk als actuaris bij Scildon. Ik ben getrouwd en ben vader van twee kinderen, verder hou ik heel erg van sporten. Pensioenen vind ik zeg maar van nature interessant, daarom zit ik in het verantwoordingsorgaan. Ik vind het belangrijk dat het pensioenfonds weet wat de consequenties zijn van haar beleid voor haar actieven, slapers en gepensioneerden. Ook de verdeling van de lusten en de lasten over de generaties moet bij belangrijke besluiten inzichtelijk zijn. Ik vind het leuk om moeilijke dingen uit te leggen. Als je een vraag hebt over pensioenen kan je mij altijd aanschieten.


Rene Jongsma

Jan-Albert van Laar - vicevoorzitter 

Benoemd namens de werkgevers

In mei 2016 ben ik in dienst gekomen van Scildon N.V. als Sales Manager / Manager Pensioen. Ik heb daarvoor bij een aantal andere verzekeraars gewerkt, altijd in een commerciële functie. Vanaf 2001 heeft pensioen altijd een rol gespeelt in mijn functies. En het pensioenlandschap is continu in beweging! Het mooie aan mijn huidige rol vind ik dat ik enerzijds aan de slag ben binnen het salesteam, maar anderzijds ook betrokken ben op ontwikkelingen binnen ons pensioenbedrijf. Hierdoor ben ik dus bijvoorbeeld nauw betrokken bij de propositie-ontwikkeling, marketingactiviteiten en events op het gebied van pensioen. Dit maakt het aantrekkelijk voor mij!

Vanuit mijn functie volg ik de ontwikkelingen in de pensioenmarkt. Graag wil ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan (en nog steeds op doe) ook inzetten binnen het VO om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan het belang van het VO. Daarnaast brengt betrokkenheid bij het VO weer andere pensioendimensies met zich mee die ook voor mij weer leerzaam zijn.

Ik ben getrouwd en heb 2 zoons. In mijn vrije tijd ga ik o.a. met plezier kijken bij hun voetbalwedstrijden. Verder sport ik zelf ook graag. Zo doe ik aan spinning en mountainbiken.  


Jan-Albert van Laar

Marcelle Voortallen - secretaris 

Benoemd namens de werkgever

Sinds 1997 werk ik bij Scildon. Ik heb diverse functies vervuld, altijd met pensioen als  aandachtsgebied. De laatste 10 jaar als business analist, ook weer op het gebied van pensioenen. 

In mijn dagelijkse werk houd ik mij bezig met de business processen van de Keten Pensioen. Hierbij heb ik een brugfunctie tussen de operationele afdelingen en ICT.  Mijn uitdaging is om processen in combinatie met administratieve systemen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dit is in het belang van de gebruikers, maar zeker ook belangrijk voor onze adviseurs en klanten. 

Vanaf  2014 ben ik Secretaris van het Verantwoordingsorgaan.  Ik vind het leuk dat ik ook op dit vlak mijn kennis en ervaring op het gebied van pensioen en processen kan inzetten. Weliswaar vanuit een andere invalsoek, maar ook hier gaat het om belangenafweging, besluitvorming, verslaglegging en het gehele proces daaromheen. Bovendien is het afwisselend om ook eens met andere collega’s uit de organisatie samen te werken. 

Mijn vrije tijd besteed ik aan uitgebreid koken, taarten bakken, tuinieren, klussen in huis (er valt altijd wel iets te verbouwen, of te schilderen binnen of buiten). Ook houd ik van gezellig eten, kletsen en borrelen. Ter compensatie ga ik geregeld hardlopen op de Hilversumse hei. Mijn vakanties breng ik graag door in Italië, ik ben fan van de sfeer, de keuken, de mensen, de natuur en de kunst en  architectuur. 

Marcelle Voortallen 2

Vacature namens de werknemers

 

Lex IJske

Benoemd namens gepensioneerden

Van eind 1989 tot medio 2008 heb ik als fiscaal jurist bij Scildon gewerkt en mij onder meer beziggehouden met de fiscale en juridische aspecten rond levensverzekeringen.
Sinds mijn pensionering en de kredietcrisis is er veel veranderd op het gebied van de (financiële)  regelgeving die helaas alleen maar complexer geworden is. Dit geldt zeker ook voor de pensioenwetgeving. Niet alle wijzigingen heb ik sindsdien meer bijgehouden, dat zou bijna een dagtaak vergen, maar wel de grote lijnen. Immers na je pensionering breekt een nieuwe levensfase aan met een andere belangstelling en andere prioriteiten.

We hebben een zoon die inmiddels afgestudeerd is. Zelf houden wij heel erg van reizen. Wat dat betreft is de wereld ons “werkterrein”.
Op sportief gebied  staan langlaufen in Noorwegen en alpine skiën in de Alpen hoog op de lijst.
Als we thuis zijn genieten we van lekker eten, cultuur en lekker wandelen of fietsen in de natuur.

In de “schaarse vrije uren” die naast deze activiteiten nog resten wil ik graag  als lid van het VO betrokken blijven bij de ontwikkelingen op pensioengebied en controleren of het Pensioenfonds de juiste beleidskeuzes heeft gemaakt en met de belangen van zowel actieven en niet-actieven als gepensioneerden op evenwichtige wijze rekening houdt.

Foto Lex